FESTIVAL 21

Den 25:e finlandssvenska sång- och musikfesten, äntligen i Helsingfors!

 

Vart femte år samlas tusentals körsångare och musiker för en jättefest i sångens och musikens tecken, på svenska. Den stora finlandssvenska Sång- och musikfesten har ordnats sedan 1891. 

År 2021 har turen äntligen kommit till Helsingfors, där sångfesten senast ordnades år 1951. Det blir massmusikfest i fyra dagar 10-13 juni, med stora masskörer, blås- och stråkorkestrar, körsång på stan, kvällsfest, sångfestparad med mera.

På torsdag inleds festen med cocktail i Amos Rex och en studentkörskonsert i Johanneskyrkan.

På fredagen blir det invigningsceremoni och stor specialförbundskonsert på Domkyrkans trappor, det blir profilkonserter och körsång på stan i omgivningarna till Senatstorget.  

På lördagen flyttar Festival 21 till Medborgatorget med blås- och stråkkonserter i Musikhuset, kör-sång på stan, mm. under Helsingforsdagen. Dagen avslutas med en svängande We Are Voice-konsert i ishallen med efterföljande festmiddag.

Söndagen inleds traditionellt med musikguds-tjänst. Den stora sångfestparaden blir denna gång ett spännande samarbete med andra finlands-svenska förbund. Huvudfestens konsert med tusentals sångare och musiker framförs med Ode som fond.

Som konstnärlig ledare för festen i Helsingfors fungerar Kari Turunen, en av vårt lands mest välkända körledare.

Vi svarar gärna på frågor, och vi kommer också gärna och träffar blivande samarbetsparter och berättar om planerna, och diskuterar möjliga samarbetsformer inför Festival21.

Varmt välkomna.

Henrik Lillhannus, verksamhetsledare
henrik.lillhannnus@fssmf.fi
0500 865990

 

 

#sångfest21

 

 
Sidan tillhandahålls av Finlands svenska sång- och musikförbund